Csatárlánc segítünk segíteni!gyermekmosoly

Megmozdulások a szegény és beteg gyerekekért

A 2015/2016-os tanévben a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének gyakorlatos és önkéntes hallgatói (utóbbiak a TIF-program keretében) rendszeresen végeztek segítő tevékenységeket a megyei kórház Gyermekrehabilitációs Osztályán.

Szemeszterenként 7 alkalommal szervezünk 3-4 órás foglalkozásokat tartós kezelésben részesülő, mozgásukban és/vagy értelmükben akadályozott, illetve egyéb egészségügyi okokból rehabilitáció alatt álló gyerekek számára. A tematikus kreatív programok mellett közös élményzenélésre, illetve az intézmény kiskonyhájában közös sütésekre is sort kerítettünk. 

Közösségi pedagógiai gyakorlatukat teljesítő hallgatóink munkáját a Csatárlánc három önkéntese és a rehabilitációs osztály gyógypedagógusa segítette.  
A gyermekkórházi segítő tevékenységeinkről készült fotókat a Csatárlánc Facebook-oldalán a galériában nézhetitek meg!
Gyermeknap alkalmából ismét felkerestük a GYEK Rehabilitációs Osztályának lakóit, ahol a kezelések közepette is nagy örömmel fogadták a Csatárlánc önkénteseit. Első alkalommal köszönthettük körünkben új önkéntesünket, Poczik Ildikót, aki nagyon élvezte a gyermekekkel töltött időt. A kellemes hangulatot fokozta a jó társaság, és a kellemes zene.
Rovat:
Egy kis kimaradás után új önkéntesünk, Petra jóvoltából újra a gyermekkórház fedélzetén a Csatárlánc csapata! Ünnepekhez, évszakokhoz kapcsolódóan szervezünk programokat a Gyermekrehabilitációs Osztályon gondozott gyerkőcöknek. Az eseményeinket itt és a Csatárlánc Facebook oldalán követheted.
Eseményeinkről a fényképeket folyamatosan töltjük fel honlapunk és Facebook oldalunk fotóalbumába. 
Rovat:

A Csatárlánc és a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete folytatja az adománygyűjtést a nagybarcai csecsemőotthon pici lakóinak!

Új határidő: 2014. június 11.

Fotó: Kállai Márton (www.vasarnapihirek.hu)
Minden olyan adományt szeretettel várunk, ami 0-3 éves korú gyermekek számára hasznos lehet: tiszta és ép ruhákat, játékokat, textíliákat, cumisüvegeket. 
 
Az adományokat munkaidőben a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének titkárságán lehet leadni:
Miskolci Egyetem, C/1-es épület,
III. emelet, 320-as szoba.
 
Az összegyűlt adományokat június 12-én, egy tanulmányi kirándulás keretében juttatjuk el a csecsemőotthonba. 
 
További információ kérhető:
Karlowits-Juhász Orchidea
team@csatarlanc.com
30/826-2069 
Rovat:
A tavalyi évhez hasonlóan ismét a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesülettel együtt köszöntöttük az ünnepek alkalmából az Aranyhíd Lakásotthonban élő, család nélkül nevelkedő gyermekeket. A karácsonyi akció keretében összegyűlt ruha- és játékadományokat december 22-én délelőtt juttattuk el a lakásotthon diósgyőri és gyermekvárosi intézményébe.

A kékcsillagosok a rengeteg adományon kívül három tüneményes kutyussal (Nunoval, Repcével és Tücsökkel) érkeztek. Bár a lakásotthonban élő gyerekek nincsenek hozzászokva az állatok közelségéhez, mégis hamar megtört a jég, és izgalmas közös játék kezdődött. 

A már hagyománnyá vált csatárláncos sáskasétáltatás is nagy izgalmat és vidámságot keltett a gyerekek körében, akik - ha minden igaz - januártól kezdve saját botsáskákat is gondozhatnak a lakásotthonban.

Sajtóhír az akciónkról a minap.hu-n

További fotók

Itt szeretnénk felhívni a segíteni szándékozók figyelmét, hogy a Csatárlánc folyamatosan gyűjti a tiszta és ép ruhákat, játékokat, mesekönyveket. A csecsemőknek szánt adományokat a nagybarcai csecsemőotthonba, a kisebb-nagyobb gyerekeknek, illetve a fiataloknak szánt adományokat pedig az Aranyhíd Lakásotthonba juttatjuk el. 
 
Információ kérhető: Majorosiné Hajdu Zsuzsanna, 46/565-228, team@csatarlanc.com 
Önkénteskedj velünk!

2013. március 8-án (pénteken) a miskolci Gyermekvárosban tavaszköszöntő ünnep lesz, melyre önkéntes segítők jelentkezését várjuk! 

50 gyermek számára szervezünk kreatív foglalkozásokat:
- szalvétatechnikával faliképeket készítünk,
- kavicsokat festünk,
- színes meglepetés-nyuszikat készítünk,
- arcot festünk.
 
Ha jó a kézügyességed vagy szívesen részt vennél a szervezésben, kérjük, nálunk jelentkezz:
Tomori Eszter
esztis.tomori@gmail.com
30/573-3370
Karlowits-Juhász Orchidea
viresz@gmail.com
30/826-2069
Március 7-ig gyűjtést szervezünk,
melynek keretében a március 8-i kreatív foglalkozásokhoz várunk tárgyi adományokat (filctollakat, színes ceruzákat, zsírkrétákat, ecseteket, színes papírokat, tavaszi hangulatú szalvétákat, gyöngyöket, üvegfestékeket, ragasztókat, színes textíliákat, fonalakat stb.). 
 
Az adományokat ide várjuk: 
Miskolci Egyetem Tanárképző Intézet 
C/1-es épület, III. emelet, 320-as szoba. 
 
---
Az intézmény, amely számára - jelen akciónk keretében - segítséget szeretnénk nyújtani önkéntes munkánkkal és gyűjtésünkkel:
Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény – Módszertani Központ
3530 Miskolc, Arany János u. 37. • Telefon: 46/562-276 • Fax: 46/562-277 • e-mail: miskolc@mcsk.hu
Rovat:
Közeledik a karácsony - rakj rendet a lelkedben és a szekrényedben!
Gyerekek

A Miskolci Gyermekvédelmi Központ diósgyőri Lakásotthonában 12 család nélkül nevelkedő gyermek él. A gyermekeknek nagy szükségük lenne téli ruházatra és meleg cipőkre!

Elsősorban kisfiúknak (3 évestől 10 éves korig) és nagyobb lányoknak való tiszta, jó állapotban lévő, sérülésmentes ruhákat várunk.  

A ruhaadományokat december 14-ig munkaidőben a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetében lehet leadni (C/1-es épület, III. emelet, titkárság).

A gyűjtést a Csatárlánc és a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete szervezi.
 
További információ:
Tomori Eszter: 30/573-3370
Karlowits-Juhász Orchidea: 30/826-2069
team@csatarlanc.com 

Velencei gyermektábor

2012. aug 10.

Tüzeskedők2012. július 10-én a Bhim Rao Egyesület velencei táborában önkénteskedtünk. Felvidéki Anna klarinétozott, Karlowits-Juhász Orchidea és Czakó Péter tüzeskedett. Volt gólyalábas foci is. smiley

 

Rovat:

Gyermeknap 2012

2012. aug 10.

2012. május 12-én gyermeknapi műsorral kedveskedtünk a megyei kórház Gyermekrehabilitációs Osztályán gondozott gyermekeknek.

Ésik Arnold és Nagy Lénárd, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz szaxofon tanszakának diákjai zenéltek, Harsányi Beatrix és Kozaróczy Martina, a Miskolc Mágnes csoport önkéntesei énekeltek, Czakó Péter, a Miskolci Szimfonikus Zenekar klarinétművésze gólyalábon zenélt, Orliczki Mihály, a Hámori Waldorf iskola diákja zsonglőrködött, Karlowits-Juhász Orchidea, a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének oktatója tüzeskedett.

A műsor után Bráz Nikolett, Majorosi Zsófia és Mannheim Viktória arcfestéssel, Karlowits-Juhász Orchidea pedig sáskasétáltatással szórakoztatta a gyerekeket.

Minden önkéntesünknek köszönjük a közreműködést!

 

 

Rovat:

2012. május 22.

Gyermekegészségügyi Központ, Gyermekrehabilitációs Osztály, Miskolc

Gyereknap
13:00-13:45
A Miskolc Mágnes önkéntes csoport zenés, táncos műsora
A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz szaxofon tanszakának műsora
Zsonglőrmutatványok
Szaxofonos gólyalábon
 
13:45-14:30
Hangszerbemutató és -kipróbálás
Arcfestés
Közös zsonglőrködés
Sáskasétáltatás
 
Rovat: