Csatárlánc segítünk segíteni!gyermekváros

A 2015/2016-os tanév során a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének gyakorlatot végző hallgatói, illetve a Csatárlánc önkéntesei heti rendszerességgel végeztek segítő tevékenységet a miskolci „Gyermekvárosban” található Aranyhíd Lakásotthonban, ahol családjukból kiemelt gyermekek élnek.
Minden alkalommal 2 órás foglalkozásokat szervezünk, melyek során a lakásotthon 3-as csoportjában, általában 5-6, esetenként 10-12 gyerekkel foglalkozunk. Évszakokhoz, ünnepekhez kötődő kreatív foglalkozásokat, zenés és sportprogramokat szervezünk, a gyerekekkel együtt dekoráljuk a lakásotthont, mozgásos játékokat, különböző társasjátékokat játszunk, közösen olvasunk, illetve egyéni tanulássegítést is végzünk.
A Gyermekvárosban jelenleg is heti rendszerességel szervezünk segítő foglalkozásokat. A gyakorlatukat itt teljesítő egyetemisták munkáját a Csatárlánc 2 önkéntese kíséri, támogatja.
A gyermekvárosban készült fotóinkat a Csatárlánc Facebook-oldalán, a Féynképgalériában nézhetitek meg. 

Diósgyőri lakásotthon

2016. Május 28.
A tavaszi szemeszterben a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének Közösségi pedagógiai gyakorlatban résztvevő hallgatói az Aranyhíd Lakásotthon kihelyezett intézményében, a Diósgyőri Lakásotthonban is végezhették gyakorlati tevékenységüket, ahol többségében árva gyermekek élnek.
Erre a helyszínre ebben a félévben 5-6 hétvégén látogattunk el, 4 órás foglalkozások keretében töltöttük el közösen a vasárnap délutánokat. Kézműves, játékos, zenés és sportprogramokat, jó idő esetén erdei kirándulásokat szervezünk a gyerekeknek. Alkalomadtán közös főzésre és sütésre is sort kerítünk.
Hallgatóink itteni munkáját a lakásotthon egyik nevelője, illetve egy önkéntes mentor segítette. 
Rovat:

Kocsonyafarsang

2015. már 25.
A gyermekvárosi gyerekekkel a miskolci Kocsonyafarsangon is voltunk. Volt ott minden: kígyó, béka, ördögbot, kaloda, lángos, kürtőskalács, ringlispil és Zumba! :)
Kövesd a Csatárláncot a Facebookon! 
Rovat: