Csatárlánc segítünk segíteni!Ökumenikus Nyílt Nap 2016

2016-os Ökumenikus Nyílt Napon a „Szelfizz botsáskával!” plakátjaink sok kíváncsi középiskolást csaltak a bölcsész standhoz, ahol mindenkinek feltettük ugyanazt a kérdést: „Vajon mi köze lehet a botsáskáknak az önkéntességhez?”

A vicces találgatások után megkérdeztük a diákokat, hol teljesítették 50 órás iskolai közösségi szolgálatukat, majd elmeséltük, hogy a Miskolci Egyetemen is van közösségi szolgálat, annyi különbséggel, hogy itt nem kötelezően, hanem önkéntes alapon működik, és zárásként egy magyar-angol nyelvű tanúsítványt kapnak a résztvevők. És itt jön a képbe a botsáska :) Ugyanis azt is elmeséltük, hogy a nehéz sorsú gyerekek számára szervezett beszélgetős, kézműves, mesélős, főzős, sportolós, kirándulós önkéntes programjaink mellett – főleg az Állatok Világnapján – állatokat is viszünk lakótelepi ovikba, családból kiemelt gyerekeket nevelő lakásotthonokba, gyermekkórházban tartósan gondozott gyerekekhez. A gyerekek körében egyik legnépszerűbb programunk a sáskasétáltatás :)

Ha a Miskolci Egyetemen tanulsz, és szívesen önkénteskednél szervezett keretek között, kapcsolódj be te is a Csatárlánc és az ME BTK Tanárképző Intézet önkéntes programjába! Segítünk segíteni! www.csatarlanc.com/tif

További képekért látogass el Facebook-oldalunkra! 

 

Rovat: