Csatárlánc segítünk segíteni!tif

dr. Ámbédkar Iskola

2016. Május 15.
A Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének és a Csatárláncnak 2016-tól új önkéntes és gyakorlati helyszíne a Dr. Ámbédkar Iskola. Ebben a félévben néhány zenész hallgató az iskola egyik programjához csatlakozta végezte segítő gyakorlati tevékenységét.
Az iskola olyan észak-magyarországi közösségeket szolgál ki, ahol az érettségizettek aránya jelenleg 1% alatt van. Az intézmény vezetői azt tűzték ki fő célként, hogy a cigánytelepről érkező diákok kezébe is érettségit és versenyképes szakmát adjanak.
Magán énekszakos és hangszeres hallgatóink egy szoboravató ünnepség apropóján készítették fel a diákokat angol nyelvű emberjogi dalok és cigány énekek előadására. Az ünnepségen a nagyszámú közönség soraiban ült többek között az indiai nagykövet is.
Hallgatóink tevékenységét az iskola egyik pedagógusa és egy önkéntes mentor segítette. 
További fotók a Csatárlánc Facebook-oldalán! 
Rovat:

Ökumenikus nyílt nap

2015. Május 22.
A Miskolci Egyetemen szervezett Ökumenikus Nyílt Nap keretében bemutattuk egyetemistáknak szóló, önkéntes közösségi szolgálati programunkat. A miskolci és Miskolc környéki egyházi iskolákból érkező fiatalokkal a középiskolás fiatalokkal az iskolai közösségi szolgálati élményeikről beszélgettünk, és arról, hogy ha esetleg a Miskolci Egyetemen folytatják tanulmányaikat, milyen lehetőségeik lesznek szervezett keretek között önkénteskedni. 
 
Ha többet szeretnél megtudni a Tanárképző Intézet és a Csatárlánc által létrehozott és működtetett TIF (Társadalom Igazságosság Felelősségvállalás) elnevezésű közösségi szolgálati ("service learning") programról, az alábbi linken találhatsz róla egy tájékoztatót, vagy közvetlenül keresd a program koordinátorát, Karlowits-Juhász Orchideát (30/826-2069, tif@tanarkepzo.hu ). 
 
Rovat: